Jezdobře

O mně

Dr. Ing. Leona Paulová

Jídlo nejsou jen kalorie, jsou to také informace. Informace, které říkají tvému tělu, jak se má chovat. Je to účinný nástroj, který může změnit tvé zdraví, míru tvé energie a celý tvůj svět.

Dr. Mark Hymann, The institute of Functional Medicine

Vystudovala jsem Fakultu potravinářské a biochemické technologie VŠCHT Praha, kde jsem absolvovala i doktorský program a mnoho let zde učila studenty v bakalářském a magisterském studiu. Vždycky jsem věděla, že to, co jíme, významným způsobem ovlivňuje zdraví a celkovou pohodu člověka a kvalitu jeho života, proto jsem se po letech strávených v univerzitním prostředí rozhodla využít své znalosti z oblasti biochemie, potravinářské technologie a výživy k tomu, abych pomohla ostatním pochopit, že změnou stravovacích návyků mohou významně ovlivnit kvalitu svého života. Mým cílem je pomoci klientům, aby nejen zhubli, ale aby si dosaženou váhu v pohodě udrželi, zlepšili své zdraví, nalezli rovnováhu mezi fyzickou a psychickou stránkou života, cítili se zdraví, vitální a plní energie.

Věřím tomu, že omezení množství sacharidů ve stravě spolu s konzumací kvalitních minimálně technologicky zpracovaných potravin je cesta, která vede k trvalé úpravě váhy a zlepšení mnoha zdravotních problémů, např. snížení zánětlivosti, stabilizaci hladiny glukózy v krvi, zlepšení stavu zažívacího traktu, snížení trvalých zažívacích potíží, snížení únavy a zlepšení kognitivních funkcí u klientů.

Ve své nutriční praxi nabízím výživové poradenství zaměřené na tento typ stravování, které je vždy sestaveno osobně pro konkrétního klienta a respektuje jeho aktuální kondici, zdravotní stav i životní styl. Součástí každé návštěvy je analýza tělesného složení na přístroji Inbody 120, který poskytuje přesné informace o aktuálním složení tělesné hmoty a rychlosti bazálního metabolismu. Kromě standardního výživového poradenství poskytuji i konzultace zaměřené na nízkosacharidový (low carb) způsob stravování, pomoc klientům, kteří mají problémy s hladinou cukru v krvi (diabetici 2. typu nebo prediabetici), sestavení osobního jídelního plánu na míru, poradenství týkající se klientova životního stylu a stravovacích návyků, pomoc při orientaci na trhu potravin a podporu a motivaci při cestě k vytýčenému cíli, ať už se jedná o snížení váhy nebo zlepšení zdravotní kondice.

Ačkoli mě práce s klienty velmi těší, snažím se značnou část svého času věnovat i tomu, abych se dále vzdělávala a sledovala nejnovější vědecké informace z oblasti výživy. V roce 2019 jsem absolvovala Nutrition Network Advisor Training a Essential Coaching Skills na Nutrition Network, platformě vytvořené skupinou lékařů a určené pro vzdělávání osob ve zdravotnictví. V současné době zde studuji kurz Low Carb High Fat Diet for Dietitians, zaměřený zejména na práci s klienty, kteří trpí cukrovkou druhého typu. Získané informace se snažím předávat dál, v roce 2019 jsem se stala garantem rekvalifikačního programu Poradce pro výživu akreditovaného MŠMT, ve kterém se svými kolegy připravuji zájemce z řad odborné veřejnosti na dráhu výživového poradce. Kromě toho pořádám přednášky pro veřejnost i firmy na téma zdravého životního stylu.