Jídelní plán je sestaven dle konkrétního cíle každého klienta (např. snížení obsahu tuku, zvýšení svalové hmoty, snížení cukru v krvi, úprava zdravotních nebo zažívacích problémů, stabilizace váhy). Jídelníček je sestaven vždy na míru konkrétního klienta, výpočet vychází z rychlosti bazálního metabolismu a vždy respektuje stavbu klientova těla, jeho životní styl, míru pohybu, potravinová omezení (alergie) a způsob stravování (klientovy chutě a čas na přípravu pokrmů). Součástí jsou recepty na chutná kaloricky a výživově vyvážená jídla, které lze snadno a rychle připravit z čerstvých surovin. Vzorový jídelní plán je uveden zde.
Každému sestavení jídelníčku předchází 30 minutová konzultace zahrnující měření poměru tuku a svalové hmoty a určení hodnoty bazálního metabolismu bioimpedanční analýzou. Při předání jídelníčku je klientovi podrobně vysvětlen jídelní plán včetně krátkého školení jak číst etikety na potravinách a orientovat se ve výživových hodnotách.